Even voorstellen

Welkom! Wij zijn Praktijk de Linde en vinden het leuk om kennis met je te maken! We zijn trots op onze gezellige en kleinschalige praktijk. Ons stabiele team bestaat uit drie verloskundigen en één praktijkassistente en lactatiekundige. We hopen dat de zwangere en haar partner merken dat we een team zijn, dat we op  één lijn zitten en samen plezier in ons werk hebben. Behalve dat we hard werken, bevallingen zijn er 24/7, hebben we jaarlijks een teambuilding dag en gaan we samen met onze partners gezellig uiteten. De onderlinge band is goed en dat werkt prettig!

In onze praktijk vinden we het belangrijk om persoonlijke zorg te kunnen bieden. Uiteraard werken we volgens de meest recente richtlijnen, maar geen mens is het zelfde dus is er altijd ruimte voor individuele wensen. We bewegen mee met de veranderingen in ons vak, maar schromen niet om tegen de stroom in te zwemmen.

De Linde

Volgens een oud Germaans verhaal komt de godin Freya (godin van de vruchtbaarheid & liefde) regelmatig uitrusten in de lindeboom. De heerlijke, zoete geur van de lindeboom is de geur van Freya, van de zomer. Huwelijken werden gesloten onder de lindeboom; de duimen van de geliefden werden in de bast van de boom gedrukt. Dit zou het jonge paar veel geluk (lees: kinderen) brengen.

Wie zijn wij

Als geboren ‘Spijkenisserse’ ben ik er trots op dat ik al bijna 30 jaar verloskundige ben in mijn geboortestad Spijkenisse. Ik werk sinds 1991 als verloskundige en heb gewerkt met “Juffrouw” Klapwijk, Nel Schaasberg, Nel de Zwart en Natascha Venne. Inmiddels komen de kinderen die ik “gehaald” heb bij ons in de praktijk voor de begeleiding van hun zwangerschap; hoe leuk is dat!! Mijn collega’s noemen mij “nuchter”, “enthousiast” en “hartelijk”. Ik hou van lekker eten, basketball, dansen en grote cappuccino’s. Ik ben getrouwd met Jos en samen hebben wij drie zo goed als volwassen kinderen (Matthijs, Jochem en Annelot).

Na bijna 30 jaar verloskunde kan ik met zekerheid stellen dat ik het leukste werk op de hele wereld heb en dat mijn passie voor zwangerschap en geboorte geenszins geluwd is. Het is een vak dat constant aan veranderingen onderhevig is, maar uiteindelijk verandert er aan de beleving van dat ene unieke moment, waar ik steeds maar weer bij mag zijn, helemaal niets en dat is toch fantastisch?

BIG nummer 39032854603

In 2004 begon ik aan de Rotterdamse Opleiding tot Verloskundige. Bijzondere ervaringen deed ik op tijdens mijn stage in Mexico. Ik woonde en werkte daar 3 maanden en heb gezien hoe zwangere vrouwen begeleid werden en bevallingen verliepen….heel anders dan hier! In 2008 behaalde ik mijn diploma en kon ik aan de slag. In Rotterdam en op Voorne Putten nam ik waar en zo begon ik ook bij De Linde. Dat beviel van beide kanten erg goed en op 1 juni 2009 werd ik mede eigenaar van de praktijk.

In december 2012, juli 2015, september 2017 en maart 2020 werden respectievelijk Pepijn, Vieve, Florien en Kalle thuis in bad geboren onder begeleiding van mijn collega Annette. Naast verloskundige ben ik ook echoscopiste ,draagdoekconsulente en versiekundige. Ik vind het fijn om de tijd te nemen voor vragen van (aanstaande) ouders en help vrouwen graag om zich mentaal goed te voelen tijdens de zwangerschap. Ik ben trots op het Nederlandse systeem waarin de zwangere centraal staat en er voor de toekomstige papa’s, grote broers en zussen, oma’s, opa’s en vrienden ook plek is. Ik voel me keer op keer vereerd dat wij als verloskundigen deelgenoot mogen zijn van deze bijzondere levensfase, het is een super vak!

BIG nummer 69910564903

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in het ontstaan van nieuw leven. Na het behalen van mijn diploma tot verpleegkundige ben ik mijn droom om verloskundige te worden achterna gegaan. Ik volgde de opleiding tot verloskundige in België en heb daar diverse stages gelopen. De meest bijzondere stageplek was in Tugela Ferry, Zuid-Afrika.  Ondanks de zeer primitieve omstandigheden waarin ik heb moeten werken, heb ik de vrouwen zo goed mogelijk begeleid tijdens één van de meeste bijzondere moment in het leven.

Vanaf 2014 werk ik met veel plezier en toewijding als vaste waarneemsters van verloskundigenpraktijk De Linde en in januari 2021 werd ik mede eigenaar van de praktijk samen met Mieke en Annette. Met trots begeleid ik aanstaande ouders in de stad waar ik zelf geboren ben.
In mei 2017 behaalde ik mijn bevoegdheid basis echoscopie verloskunde en sindsdien verricht ik termijn en groei-echo’s. Een uitbreiding van mijn werkzaamheden waar ik erg veel plezier in heb!

BIG nummer 49913578703

Mijn naam is Ria Wiertz en ik ben moeder van drie dochters, inmiddels allen het huis uit. Ik ben al meer dan 30 jaar op verschillende manieren bezig met zwangerschap, bevallen en borstvoeding. Ik geef sinds 1990 de cursus “Bevallen kan Anders” voor aanstaande ouders. Nadat ik een aantal jaar als kraamverzorgende had gewerkt, volgde ik de opleiding tot lactatiekundige en heb ik in 2007 het internationaal diploma behaald. Hierna ben ik mijn praktijk voor lactatiekunde begonnen in samenwerking met verloskundige praktijk De Linde. In december 2014 ben ik aan de slag gegaan als praktijkassistente bij de Linde. Binnen de praktijk kun je mij treffen als lactatiekundige, assistente, als tweede begeleidster tijdens de Centering Pregnancy bijeenkomsten en bovendien als cursusleidster van de verschillende cursussen (zwangerschap/borstvoeding) die ik geef!

Student

In onze praktijk begeleiden we regelmatig student-verloskundigen afkomstig van één van de 4 opleidingen in Nederland. Om de verloskunde in Nederland op een hoog kwaliteitsniveau te houden willen wij ervoor zorgen dat een goede opleiding gegarandeerd kan worden en stage lopen tijdens het spreekuur, tijdens een bevalling en in de kraamtijd hoort daarbij. Hoe verder de studente is gevorderd in haar opleiding, des te meer handelingen ze onder onze supervisie zal verrichten.

In de wachtkamer zal altijd een aankondiging hangen als er een student in de praktijk stage loopt.
Mocht je bezwaar hebben tegen de aanwezigheid van de student dan kun je dit bij ons kenbaar maken en zullen wij hier rekening mee houden.

Kwaliteit
In onze praktijk staan de zwangere vrouw en haar partner centraal. Ons doel is te streven naar een gezonde zwangerschap en een bevalling zonder complicaties. Wanneer de moeder en haar partner tevreden terug kunnen kijken op een bijzondere tijd in hun leven zijn wij helemaal tevreden!
Alle verloskundigen van praktijk de Linde zullen zich inspannen om betrouwbare en veilige verloskundige zorg te verlenen.
Om deze kwaliteit van zorg hoog te houden, bezoeken wij regelmatig congressen en nascholingsbijeenkomsten en houden wij onze vaardigheden up to date. Wij staan ingeschreven in het kwaliteitsregister van de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van en voor Verloskundigen) en zijn allen BIG geregistreerd. Ook zijn wij lid van de Beroepsvereniging Echoscopisten Nederland (BEN).

Klachten

Heb je een klacht? Blijf er niet mee rondlopen!

Bespreek uw klacht met uw verloskundige

Het is belangrijk dat je je  goed voelt bij jouw verloskundige. Want zwanger zijn is al spannend genoeg. Daarom doen we er alles aan om jou en jullie kindje goed te begeleiden. Zit je met vragen? Met twijfels? Ben je ergens ontevreden over? Vertel het ons dan. Liefst zo snel mogelijk, maar óók als je er al een tijdje mee rondloopt. Dan praten we er samen over en proberen we er snel iets aan te doen. Misschien kunnen we een misverstand uit de weg ruimen. Of je geruststellen. Of op een manier gaan werken waar je je prettiger bij voelt. We maken graag een afspraak met je zodat we rustig de tijd hebben om te praten. Als je het lastig vindt om het gesprek te voeren, kun je iemand die je vertrouwt meenemen naar dit gesprek.

Schakel een klachtenfunctionaris in

Wil je meer weten over jouw rechten of wil je advies? Of wil je jouw klacht eerst met iemand anders bespreken? Of vind je het prettig als iemand je helpt bij het indienen van een klacht? Neem dan contact op met de klachtenfunctionaris.
De klachtenfunctionarissen zijn onpartijdig. Zij bespreken waarover je ontevreden bent en wat je zou willen bereiken met jouw klacht. Zij adviseren je wat je kunt doen. Ze helpen je ook om het gesprek met ons aan te gaan als je dat moeilijk vindt. Of om een brief te schrijven over de klacht. De klachtenfunctionaris kan jou en ons helpen om samen een oplossing te zoeken. Alles wat je de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk.

Contact met de klachtenfunctionaris

Neem contact op met een klachtenfunctionaris via klachtverloskunde.nl

De verloskundige probeert, eventueel samen met de klachtenfunctionaris, jouw klacht binnen zes weken af te handelen. Binnen deze periode ontvangt je van ons bericht wat we hebben gedaan met uw klacht. Als je er met de verloskundige en de bemiddeling van de klachtenfunctionaris niet uit komt, kun je je klacht voorleggen aan de Geschilleninstantie Verloskunde. Deze onafhankelijke instantie onderzoekt en beoordeelt of jouw klacht gegrond is. Zij doet hierover een bindende uitspraak.

Kijk voor meer informatie op de website van de Geschilleninstantie Verloskunde.nl

Afspraak intakegesprek

Zwanger? Gefeliciteerd! Maak hier een afspraak voor een eerste gesprek met echo.

Aanmelden

Wil je je aanmelden bij de praktijk? Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Praktijk

Heb je een afspraak gemaakt en kom je binnenkort bij ons langs? Hier vind je ons adres. Tot dan!

Afspraak

Zwanger? Gefeliciteerd! Maak hier een afspraak voor een eerste gesprek met echo.

Aanmelden

Wil je je aanmelden bij de praktijk? Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Praktijk

Heb je een afspraak gemaakt en kom je binnenkort bij ons langs? Hier vind je ons adres. Tot dan!