Links

Wil je je nog verder inlezen over alles wat met het onderwerp “zwanger” te maken heeft? Wij hebben een aantal interessant websites voor je op een rijtje gezet. Als je vragen hebt of bepaalde informatie mist kun je altijd contact met ons opnemen door ons te bellen of te mailen.

Informatie & meer

Over zwanger worden, zwanger zijn, bevallen en borstvoeding geven is zoveel informatie te vinden dat het soms moeilijk is om goede informatie te vinden. Van onderstaande links vinden wij dat ze betrouwbare en aanvullende informatie geven.

Links

Betrouwbare informatie over zorg bij zwangerschap en bevalling van zorgverleners in de geboortezorg.

Lees meer…

Bevallen doe je niet zo vaak in je leven. Hoe fijn je het ook vindt om zwanger te zijn, angst voor de bevalling heeft elke vrouw wel eens. Lichamelijke voorbereiding spreekt vanzelf. Minstens zo belangrijk is het om je samen met je partner mentaal voor te bereiden op deze unieke gebeurtenis.

Lees meer…

Voor de perfecte start ! Borstvoeding Spijkenisse geeft informatieavonden over borstvoeding en biedt alle hulpmiddelen aan die je eventueel nodig zou kunnen hebben om jouw borstvoedingtijd perfect door te komen. Bij ons kun je niet alleen terecht voor informatie en advies maar ook voor de verhuur en verkoop van borstkolven ( zeven dagen per week) en voor goed passende comfortabele voedingsbh’s.

Lees meer…

Een website gemaakt door verloskundigen met deskundige en betrouwbare informatie voor jou.

Lees meer…

Een Veilig Nest, een campagne van het internationale vrouwen- en duurzaamheidsnetwerk WECF, geeft (aankomende) jonge ouders tips, voorlichting en advies over het creëren van een veilige, gezonde en duurzame leefomgeving voor hun kind.

Lees meer…

Het slikken van extra foliumzuur verkleint de kans op aangeboren afwijkingen bij de baby.

Lees meer…

Het geboorteplan is een plan waarin je beschrijft wat jullie wensen zijn. Tussen 34-36 weken bespreken we dit met jullie; we noteren e.e.a. in het dossier. Zie het als een manier om de verschillende scenario’s te bespreken en houd er rekening mee dat een bevalling anders kan gaan dan jullie verwachten!

Lees meer…

Een uitgave van het Ouder en Kind Centrum, Centrum voor Jeugd en Gezin

Lees meer…

Hallo Kraamzorg is een jong en energiek kraamcentrum dat inspeelt op de wensen en behoeften van het jonge gezin. Met een zeer ervaren en gemotiveerde groep kraamverzorgenden zijn wij werkzaam in de regio Rotterdam Rijnmond en Voorne Putten.

Lees meer…

In de eerste week na de geboorte van jullie kindje worden enkele druppels bloed afgenomen uit de hiel van het kind.

In een laboratorium wordt het bloed onderzocht op een aantal zeldzame erfelijke ziektes.

Lees meer…

Op AllesOverKinderen.nl kun je van alles lezen over de zwangerschap (https://www.allesoverkinderen.nl/zwanger/). Zo vind je er artikelen en tips over een gezonde levensstijl tijdens de zwangerschap, het maken van een geboorteplan en vind je er lijstjes zoals de “babyuitzetlijst”. In de zwangerschapskalender kun je de ontwikkeling van de zwangerschap van week tot week volgen. Thema’s als de ontwikkeling van de baby en mogelijke zwangerschapskwaaltjes worden per week uitgelicht.

Kraamcentrum DAT biedt flexibele kraamzorg: zorg die past bij jouw gezinssituatie en jouw omstandigheden.

Het aantal uren dat je krijgt toegewezen wordt bepaald door het Landelijke Indicatie Protocol(L.I.P.). De verloskundige stelt de uren bij in samenspraak met de kraamverzorgende. De keuzemogelijkheid loopt van 3 uur per dag tot volledige interne kraamzorg.

Lees meer…

We zijn allemaal uniek. Dat hebben we gemeen.

Zodra de kleine er is, telt er nog maar één ding. Zorgen voor de beste start die jullie je maar kunnen wensen. Na ruim 70 jaar weten we als geen ander; iedereen is anders, uniek. Wij bieden daarom kraamzorg op de manier die bij jullie past. Op de momenten waarop het ertoe doet. Wij zijn dichtbij als jullie de eerste stappen zetten in jullie nieuwe wereld. Vanuit ons hart geven wij de beste zorg en begeleiding, die je van ons mag verwachten. Want onze wereld, die draait om jou.

Lees meer…

Tijdens de zwangerschap heeft je lichaam meer aandacht nodig. De lichamelijke veranderingen die optreden kunnen veel van je vragen. Maak gebruik van de speciaal ontwikkelde zwangerschapsmassage om in balans te blijven.

De zwangerschapsmassage kan tot in de laatste weken (week 38/39) toegepast worden, ook in zijligging zijn de klachten met betrekking tot de zwangerschap uitstekend te behandelen.

Gun jezelf en je kindje het intense gevoel van ontspanning.

Lees meer…

Moeders voor Moeders zamelt urine in van zwangere vrouwen. Uit de urine die Moeders voor Moeders inzamelt, wint NV Organon het hCG-hormoon. Dit verloopt via een ingewikkelde en kostbare procedure. Miljoenen liters urine leveren slechts een paar gram van het hormoon op. Vervolgens maken farmaceutische bedrijven van het hCG-hormoon een geneesmiddel dat deel uitmaakt van de behandeling van onvruchtbaarheid.

Lees meer…

De meeste zwangerschappen verlopen zonder problemen. Gelukkig komen veel kinderen gezond ter wereld. Screeningen tijdens de zwangerschap en net na de geboorte sporen eventuele complicaties, ziekten en aandoeningen vroegtijdig op. Doel hiervan is zo snel mogelijk met een behandeling te beginnen of handelingsopties te bieden.

Lees meer…

Om ernstige ziekten en epidemieën te voorkomen, nodigt de overheid alle kinderen in Nederland uit om zich kosteloos te laten vaccineren tegen 12 infectieziekten. Dit heet het Rijksvaccinatieprogramma.

Lees meer…

Voor zelfstandigen. Informatie over het aanvragen van een bevallingsuitkering.

Lees meer…

Informatie over (preventie van) wiegendood.

Lees meer…

Informatie in verschillende talen.

Lees meer…

Zo veel te kiezen… Zo veel meningen en adviezen van anderen. Best onzekere gevoelens af en toe? Hoe doe ik het goed? Hoe houd ik het vol? Voorbereiden op de bevalling… Wat kan ik doen om het mezelf gemakkelijker te maken? Hoe zorg ik dat zelf kan blijven aangeven wat ik nodig heb dan? Zijn deze vragen herkenbaar?

Lees meer…

Wil je zwanger worden?
Dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Of je nu een vrouw of man bent. Het helpt om je kind een gezonde start te geven.

Met Zwangerwijzer kun je testen of er risico’s zijn voor de zwangerschap en je baby. Het duurt ongeveer 15 minuten.

Lees meer…

Afspraak intakegesprek

Zwanger? Gefeliciteerd! Maak hier een afspraak voor een eerste gesprek met echo.

Aanmelden

Wil je je aanmelden bij de praktijk? Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Praktijk

Heb je een afspraak gemaakt en kom je binnenkort bij ons langs? Hier vind je ons adres. Tot dan!

Afspraak

Zwanger? Gefeliciteerd! Maak hier een afspraak voor een eerste gesprek met echo.

Aanmelden

Wil je je aanmelden bij de praktijk? Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Praktijk

Heb je een afspraak gemaakt en kom je binnenkort bij ons langs? Hier vind je ons adres. Tot dan!