Bevallen in water kan thuis in jullie eigen bad mits dat groot genoeg is. Als je zo’n bad niet hebt, kun je een beval bad bij ons huren (vraag Ria om meer informatie, we hebben er 5 in de verhuur)). Het Ikazia ziekenhuis beschikt over een vast beval bad. Je kunt dat bad niet reserveren dus als het in gebruik is en jij wilt er op dat moment in bevallen dan zul je moeten wachten tot het vrij komt of je hebt pech…… Het is ook mogelijk om in het Maasstad ziekenhuis in bad te bevallen. Op de verlosafdeling is een “Birthpool in a Box” bad beschikbaar (dezelfde die wij verhuren). Het opblaasbare bad blijft eigendom van het Maasstad ziekenhuis; je koopt alleen het bevallingspakket (85 euro, alleen met pin te betalen!). Het pakket bestaat uit een handleiding, aanvoer-en afvoerslang, een afvoerpomp en een hoes voor in het bad. De hoes, afvoerpomp en -slang zijn voor éénmalig gebruik.