• Student in de praktijk
  • Danielle Heindijk

Wij begeleiden in onze praktijk regelmatig student-verloskundigen afkomstig van één van de 4 opleidingen in Nederland.

Wij hechten binnen onze praktijk veel waarde aan het goed opleiden van verloskundige studenten.

Om de verloskunde in Nederland op een hoog kwaliteitsniveau te houden moeten we ook vanuit de praktijk ervoor zorgen dat een goede opleiding gegarandeerd kan worden. Studenten zullen dan ook regelmatig met ons meelopen, zowel tijdens het spreekuur als tijdens de bevallingen en kraamvisites.

Hoe verder de studente is met de opleiding, des te meer handelingen ze onder onze supervisie zal verrichten.

In de wachtkamer zal altijd een aankondiging hangen als er een student in de praktijk stage loopt. Dit is ook na te lezen op onze website.
Indien je hiertegen bezwaar hebt, kun je dit bij ons kenbaar maken en zullen wij hier rekening mee houden. 

 

laura philippi

Beste Zwangeren en partners,

Mijn naam is Danielle Heindijk, 39 jaar en 3e jaars studente vroedkunde in het mooie Belgische Turnhout. Ik woon samen met mijn vriend en twee dochters van 12 en 11 jaar in Spijkenisse.

Verloskundige worden was mijn meisjesdroom maar vanwege praktische bezwaren heb ik deze droom op jonge leeftijd in de koelkast gezet. Toch bleef dit prachtige beroep mij trekken en na de bevallingen van mijn kinderen (beide onder begeleiding van verloskundigen van de Linde, de eerste door Natasja en de tweede door Mieke) werd de roep alleen maar harder. Daarom heb ik 2,5 jaar geleden eindelijk besloten om toch maar aan de opleiding te gaan beginnen, en ondanks dat het pittig is om baan, gezin en studie te combineren, heb ik nog geen seconde spijt gehad!

In de periode van 16 december t/m 2 februari kunnen jullie me treffen tijdens het spreekuur, de centering pregnancy of bij de bevalling.

Ik hoop heel veel te leren in deze periode maar begrijp het absoluut als jullie bepaalde verrichtingen liever niet door een student laten doen. 

Dit is dan ook geen enkel probleem, geef gerust jullie wensen daarin aan.

Tot snel!