Informatie Coronavirus

De verloskundige praktijken in de gemeente Nissewaard werken nauw samen om te zorgen voor goede, continue zorg voor hun cliënten in deze periode waarin we te maken hebben met het corona virus. . Op de website van het RIVM vind je de meest recente informatie over de verspreiding van het virus en de maatregelen die van kracht zijn. Veel gestelde vragen en antwoorden vind je via deze link: Veel gestelde vragen 
Op de website van het RIVM vind je informatie over zwangerschap, werk en COVID-19

Er is een landelijk informatienummer dagelijks bereikbaar van 8 tot 20 uur 0800-1351
 
 
Vanaf maandag 11 mei vinden alle controles weer normaal plaats, dus zonder dat we jullie van te voren bellen om vragen en informatie uitwisseling telefonisch door te spreken.
 
Partners mogen mee bij echo’s in het eerste trimester (voor 12 weken) en tijdens belangrijke afspraken zoals het gesprek over prenatale screening en de bevalling. Ook tijdens de 20 weken echo is de partner welkom..

De medisch niet noodzakelijke echo’s (gender reveal) kunnen weer ingepland worden voor jou en je partner.

De nacontrole 6 weken na de bevalling vindt plaats op de praktijk. We bieden weer volledige anticonceptie zorg aan. Zowel de voorlichting als het uitschrijven van recepten en het plaatsen van spiralen. Ook het verwijderen van een spiraal kan bij ons met eventueel een preconceptie consult om een nieuwe kinderwens te bespreken.

Vanaf donderdag 14 mei kan er weer gebruik worden gemaakt van het bevalbad in het Ikazia ziekenhuis. 

Overige maatregelen binnen de praktijk zijn:

  • Centering Pregnancy bijeenkomsten zullen, in ieder geval tot en met 1 september niet live plaats kunnen vinden. We bieden Centering Pregnancy on line aan!!

Belangrijk blijft:

  • blijf thuis wanneer jij en/of je partner klachten hebben; kom niet naar de praktijk maar bel ons voor advies/nieuwe afspraak
  • we geven elkaar geen hand
  • was je handen als je binnen komt
  • hoest/nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes
  • houd 1.5 meter afstand