De verloskundige praktijken in de gemeente Nissewaard werken nauw samen om te zorgen voor goede, continue zorg voor hun cliënten in deze periode waarin we te maken hebben met het corona virus. . Op de website van het RIVM vind je de meest recente informatie over de verspreiding van het virus en de maatregelen die van kracht zijn. Veel gestelde vragen en antwoorden vind je via deze link: Veel gestelde vragen
Op de website van het RIVM vind je informatie over zwangerschap, werk en COVID-19

  • Er is een landelijk informatienummer dagelijks bereikbaar van 8 tot 20 uur 0800-1351
Vanaf zaterdag 26 juni
Het speelgoed is terug in de wachtkamer, kinderen mogen weer mee op controle en partners zijn weer van harte welkom bij alle afspraken. De plicht om een mondmasker te dragen komt ook voor ons als zorgverleners te vervallen. We zijn blij dat we elkaar weer kunnen zien! We zullen een mondmasker dragen als we langer dan 15 minuten binnen 1,5 meter bij je vandaan zijn en natuurlijk als je dat graag wilt. Geef aan wat je prettig vindt dan houden we daar rekening mee!
Het Ikazia ziekenhuis heeft haar  bezoekersregeling versoepeld .
– maximaal 1 begeleider mee bij consulten op daycare
– maximaal 2 begeleiders mee bij bevallingen, zowel poliklinisch als medisch
– bezoek polikliniek regels ongewijzigd
– indien een zwangere opgenomen ligt, 1 bezoeker per dag, bezoektijden niet gewijzigd
– kraamvrouw mag 1 bezoeker per dag ontvangen
In alle bovenstaande gevallen telt de partner als bezoeker! Medisch zorgpersoneel (waaronder een verloskundige) worden niet als bezoek gezien.
Vanuit het Maasstad ziekenhuis hebben wij vooralsnog geen veranderingen doorgekregen; 2 begeleiders zijn toegestaan.

In de thuissituatie geldt: partner +2 extra begeleiders (bijvoorbeeld zus of oma) mogen aanwezig zijn.

Andere zorg
De nacontrole 6 weken na de bevalling spreken we afhankelijk van jouw situatie telefonisch af of op de praktijk.
We bieden volledige anticonceptie zorg aan. Zowel de voorlichting over anticonceptie als het uitschrijven van recepten en het eventueel plaatsen van een spiraal (Tsafe of Mirena). Ook voor het verwijderen van een spiraal kun je bij ons terecht met eventueel aansluitend een preconceptie consult om een nieuwe kinderwens te bespreken.
Overige maatregelen binnen de praktijk zijn:
  • Centering Pregnancy bijeenkomsten zullen, in ieder geval tot en met 1/9/2021 niet live plaats kunnen vinden. We bieden Centering Pregnancy on line aan!!
  • Kraamvisites spreken we zorgvuldig en naar behoefte af
  • Vanaf 3 maart bieden wij weer “gender reveal” (jongen/meisje?) echo’s aan. Bel Ria, de assistente, om een afspraak hier voor te maken. Deze echo wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar en kost 30 euro.  De meeste zekerheid kan gegeven worden vanaf 16 weken zwangerschap. Je partner is van harte welkom maar neem geen andere belangstellenden mee. Inmiddels is onze collega Manon met zwangerschapsverlof en kunnen we, totdat Manon terug is, helaas geen gender reveal echo’s aanbieden.

Belangrijk blijft:

  • blijf thuis wanneer jij en/of je partner klachten hebben; kom niet naar de praktijk maar bel ons voor advies/nieuwe afspraak
  • we geven elkaar geen hand
  • was je handen als je binnen komt
  • hoest/nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes
  • houd zo veel als mogelijk 1.5 meter afstand