De verloskundige praktijken in de gemeente Nissewaard werken nauw samen om te zorgen voor goede, continue zorg voor hun cliënten in deze periode waarin we te maken hebben met het corona virus. . Op de website van het RIVM vind je de meest recente informatie over de verspreiding van het virus en de maatregelen die van kracht zijn. Veel gestelde vragen en antwoorden vind je via deze link: Veel gestelde vragen
Op de website van het RIVM vind je informatie over zwangerschap, werk en COVID-19

Er is een landelijk informatienummer dagelijks bereikbaar van 8 tot 20 uur 0800-1351
Maatregelen vanaf woensdag 7 oktober
Partners mogen mee bij echo’s in het eerste trimester (voor 12 weken) en tijdens belangrijke afspraken zoals het gesprek over prenatale screening en de bevalling. Ook tijdens de 20 weken echo en de echo biometrie (tussen 30-34 weken)  is je partner welkom. Kom bij reguliere afspraken zoveel mogelijk alleen.
Tijdens een (poli) klinische bevalling mogen er vooralsnog 2 personen mee. In de thuissituatie geldt: maximaal 3 bezoekers dus ook tijdens een thuisbevalling mogen er maximaal 3 personen bij zijn.
De nacontrole 6 weken na de bevalling spreken we afhankelijk van jouw situatie telefonisch af of op de praktijk.
We bieden volledige anticonceptie zorg aan. Zowel de voorlichting over anticonceptie als het uitschrijven van recepten en het eventueel plaatsen van een spiraal (Tsafe of Mirena). Ook voor het verwijderen van een spiraal kun je bij ons terecht met eventueel aansluitend een preconceptie consult om een nieuwe kinderwens te bespreken.
Overige maatregelen binnen de praktijk zijn:
  • Centering Pregnancy bijeenkomsten zullen, in ieder geval tot en met 1/1/2021 niet live plaats kunnen vinden. We bieden Centering Pregnancy on line aan!!
  • Kraamvisites spreken we zorgvuldig en naar behoefte af

Belangrijk blijft:

  • blijf thuis wanneer jij en/of je partner klachten hebben; kom niet naar de praktijk maar bel ons voor advies/nieuwe afspraak
  • we geven elkaar geen hand
  • was je handen als je binnen komt
  • hoest/nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes
  • houd 1.5 meter afstand
  • wij dragen een mondkapje, we waarderen het als jij dat ook doet